Foto: Jens Dresling

Foto: Jens Dresling

Pressefoto

Denne blog handler om en pressefotografs tanker om sit arbejde.

Et jubilæum af en slags

PressefotoPosted by Jens Dresling Thu, August 01, 2019 08:21:52
I dag - 1. august 2019 - er det 40 - fyrre - år siden jeg trådte ind af døren på redaktionen på Helsingør Dagblad for at starte som pressefotografelev. 1. august 1979.
Meget lang tid siden føles det.
18 år gammel, i den første tid på cykel og i nødstilfælde med taxa! Med to Nikon FM, en Metz flash og en 24, 35, 85 og 200 mm - og en masse Tri-X.
Redaktionen holdt til i industrikvarteret uden for centrum, i en gammel lampeskærmsfabrik på Fabriksvej 20. Redaktionen bestod af en redaktør, en redaktionssekretær, tre uddannede journalister, tre journalistpraktikanter, en pressefotograf, en pressefotografelev - undertegnede - og så en sportsredaktør på halvtid. Deadline sådan ca. med middagstid og om aftenen ved 22-tiden for lørdagsudgaven. Vi udkom ikke om søndagen.
Mørkekammeret lå ved siden af papirlageret i kælderen - kun 20 meter fra trykkemaskinen.
Jeg tror ikke jeg kunne have fundet en bedre lærerplads! Alt kunne lade sig gøre. Fik du en ide, ja men så lavede vi den jo bare - der manglede altid stof. Det var der jeg lærte at lave meget på kort tid. Det var der jeg lærte at dække tre fodboldkampe på samme tid og det var der jeg lærte at lære af mine fejl. Det gør jeg stadigvæk - altså laver fejl.
Så tak til John, Flemming, Arne, Kirsten, Levi, Lasse, Pernille, Per, Martin, Per, Jørgen, Jørn, Ole Stig, Niemeyer og alle andre på Helsingør Dagblad. Det var en fremragende start på et fag jeg stadigvæk holder rigtigt meget af.
Mere følger!

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Mogens Hansen Fri, August 02, 2019 22:30:38

Stort tillykke - utroligt :-). Tak for dine billeder, inspiration og hjælpsomhed. De bedste hilsner Mogens Hansen

Posted by LarsD Thu, August 01, 2019 10:13:34

Underbart!

Stort tillykke med det och så stilig du var (är).

Två män till höger om dig tittar lite skeptiskt på dig :-)

/LarsD