Foto: Jens Dresling

Foto: Jens Dresling

Pressefoto

Denne blog handler om en pressefotografs tanker om sit arbejde.

På tur!

PressefotoPosted by Jens Dresling Wed, September 26, 2018 08:13:12
Jeg rejser ikke så ofte som jeg har gjort - men i sidste uge var jeg på reportage i Østrig og Tyskland med min gode kollega Erik Jensen, der til dagligt er vores mand i Berlin. Mandag i sidste uge mødtes vi over en gigantisk wienerschnitzel - i Wien selvfølgelig. Opgaven var reportager fra et europa der bliver mere og mere højredrejet. Inden Erik dukkede op fik jeg lige tid til lidt streetfoto....
Først tre hurtige interviews i et sensommervarmt Wien....
....og derefter næste dag afsted til den lille østrigske by Rechendorf - den by i Østrig hvor flest har stemt på FPÖ - der er langt ude til højre i østrigsk politik. Ikke den nemmeste opgave - landsbyen var ganske tom da vi dukkede op med middagstid onsdag. Men det gik nogenlunde - håber de bruger billederne i sort/hvid.
Efter det afsted til den tyske grænseby Passau, hvor vi torsdag morgen havde en aftale med grænsepolitiet.
To meget uge og meget sympatiske politifolk tog os med rundt i grænseområdet - det gav både noget video og gode arkivbilleder.
Så var det tid til flere interviews i det smukke Passau.
Fredag bød på reportage fra den lille østrigske by hvor Adolf Hitler voksede op. Det hus han boede i står stadigvæk og det skulle vi lige lave noget om. Foran huset har bystyret opstillet en mindesten fra koncentrationslejren Mauthausen - der var jeg for 7-8 år siden med min gode kollega Claus Fisker - tror vi var til håndbold i Linz.
Turen sluttede i München med reportage fra Oktoberfesten - stærke underholdende og meget mærkeligt på en og samme tid.
Reportagerne kommer forhåbentlig i Politikens PS om nogle uger - Erik skal lige skrive. Men jeg har afleveret alle billeder og regner med at holde lidt fri indtil fodbold på søndag.
Mere følger....  • Comments(0)//foto.dresling.com/#post1222