Foto: Jens Dresling

De bedste billeder....Pressefoto

Posted by Jens Dresling Thu, December 14, 2017 15:15:15

Blog image...fra Danmarks bedste sportsfotograf - han hedder Lars Rønbøg og ses her til en fodboldkamp i Parken - finder du her.

Ugen der gik....Pressefoto

Posted by Jens Dresling Sun, December 03, 2017 08:55:22

Pænt travlt i denne uge, endnu ikke helt færdig, mangler noge vinterbadere og en enkelt fodboldkamp. Men ellers har ugen budt på doorstep pressemøde, finanslovsforhandlinger, samråd, bilbrand, u-båden, mistænkeligt dødsfald, glögg- og ørevokslys-test til bagsiden, portrætter af embedsmand, kronprinsen en svømmer, operachefen, en måske kommende borgmester, 40-års fødselsdags reception for Mette Frederiksen og så afsluttende med demonstration foran rådhuset i Slagelse og efterfølgende byrådsmøde. Det var sgu sjovt!
Tag et kig:
Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageOg så glemte jeg lige at sige Lars Dareberg igen i år har sin julekalender på sin eller lukkede blog. Tag et kig her.
Mere følger....

10 julegaver til pressefotografen der har altPressefoto

Posted by Jens Dresling Sat, November 25, 2017 09:35:20

Blog image

Julen står for døren og traditionen tro er her 10 bud på julegaver til pressefotografen der har alt:

Blog image

1) Efter en meget dårlig dag på Aarhus stadion i efteråret - hvor min Mac var stjålet fra presserummet i anden halvleg - er min nye Mac forsynet med denne her (den limes på):

Kensington Security Slot Adapter Kit, set til 169 kr. hos Dustinhome.dk, dertil kommer forsendelse på 69 kr. og så skal du jo også bruge et låsekabel..... Det er ikke kønt - men det virker!

Blog image

2) Du husker back up, ikke? Jo, jeg havde back up på min gamle Mac og vil derfor gerne anbefale dette lille program:

Super duper fra Shirt-pocket til 27.95 US $

Det er nemt og hurtigt at lave en kopi på en lille harddisk og så kan du iøvrigt boote fra den hvis det går galt.

Blog image

3) Drone. Det er jo det nye sort - det skal man vel have, eller hur? Efter at have været på boostkursus i efteråret synes jeg DJI Mavic Pro Fly More Combo - Quadcopter ser lille og smart ud. Den flyver også godt! Set til 10.494,- kr hos ComputerSalg.

Blog image

4) Bilen er kontoret for mange pressefotografer. Og ens smartphone ligger tit og roder rundt. Tjek lige denne smartphone magnetisk holder til at klipse på en af bilens ventilationsriste. Set på mytrendyiphone til 111,- kr.

Blog image

5) Softbokse fås i mange forskellige størrelser. Denne her er lille og smart.. Den skal tæt på, men så giver den også rigtigt godt lys. Lastolite 2430Jm Ezybox Speed Lite 2 Joe Macnally Set hos Goecker til 817,- kr incl moms

Blog image

6) Når man så har mast sin flash på plads i softboxen, så skal den jo udløses på en eller anden måde. Canon Speedlite St-E3-Rt Radio Trigger 2.495,- hos Goecker.

Jeg kan ikke se om Nikon har tilsvarende løsning.

Blog image

7) Let, lydløs og meget hurtigt. Den ser interessant ud, den lille nye Sony A9. Nok godt for en gammel fotografryg. Sony Alpha A9 til 40.996,- incl moms hos Goecker.

Blog image

8) Hvis man høre til dem der tilbringer tid på forblæste fodboldbaner i vinterhalvåret er dette her måske en løsning: Opvarmet undertøj!

Nordic Heat top og bund incl. lader og batteri til 1.095,- pr del. - fås også med billader!

Blog image

9) Alt bruger strøm: sendere, kameraer, computere - og nu også undertøjet!. Med denne powerbank løber du ikke tør foreløbig! Powerbank Survivor 20100MAH til 712,44 kr. set hos Monster Service.

Blog image

10) Mange raske fodboldfotografer arbejder med fjernudløste kameraer - remotes. De skal udløses via en Pocket Wizard radio, men selve knappen kan fås i mange forskellige udgaver. Michael Bass er tandlæge i Cleveland, men har en lille forretning ved siden af der laver udløserknapper til pocket wizards. Remote trigger fra Michael Bass design fås i mange forskellige udgaver - alle håndbyggede - fra omkring 100 us $ dertil fragt og import moms.

Glædelig jul!

Ugen der gik....Pressefoto

Posted by Jens Dresling Fri, November 10, 2017 08:52:54

....eller måske ugerne der gik....
Sidste uge startede med et tredages dronekursus i Værløse. Rigtigt sjovt og svært, men jeg var gudskelov i godt selskab med mange gode kolleger. Bestod lige og kan nu kalde mig drone-pilot.
Mangler så bare en drone......
Blog imageBlog imageMåtte dog rykke ud tirsadag aften til skyderi i Mjølnerparken. Én død og to såret.
Blog imageTorsdag var jeg et lille smut i Helsingør og fotografere borgmesteren - sjovt at være tilbage i byen.
Blog imageSkød lige lidt valgplakater på vejen - her fra Farum.
Blog imageSluttede en forholdsvis lang dag med fodbold i Parken - FCK i Europa league.
Blog imageFredagen starter meget tidligt - lidt over fem - med skyderi i Tingbjerg. Der er kun 1 1/2 kilometer fra mit hjem - så jeg er hurtigt fremme. Én død.
Blog imageDerefter afsted til en friskole i Jyllinge og en case.....
Blog imageSå bliver integrationsminister Inger Støjberg underfaldet i et asylcenter i Sjælsmark. Køre for langt, men helt tilfældigt holder ministerbil og PET-bil parkeret der hvor jeg vil vende bilen. Det er ikke godt, men bedre end ingenting....

Lørdag byder på fodbold i Farum Park.
Blog imageRemoten redder dagen med dette billede af Lyngbys udlignende mål i overtiden med kun 10 mand.

Søndag er der topkamp mellem FCK og Brøndby i Parken, allerede kl. 12.
Blog imageIkke de store billeder, men jeg har tidligt fri!
Blog imageBlog imageMandag lidt valgplakater og så statsministeren på rundtur i Kokkedal, hvor han "sparkede dæk" på en udbrændt bil.
Blog imageBlog imageBlog imageTirsdag domsafsigelse i Roskilde Bank sagen og derefter spørgetime med statsministeren.
Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageOnsdag pressemøde og træning med fodboldlandsholdet og så skyderi på Nørrebro om aftenen... Én såret.
Blog imageHolde fri torsdag indtil der igen skydes i Mjølnerparken. Én død og meget vanskelige arbejdsvilkår, da pressen ikke er særligt velkommen på de kanter.

Så langt så godt - mere følger....
Verdens bedste lærepladsPressefoto

Posted by Jens Dresling Thu, October 26, 2017 16:58:44

Min gamle læreplads Helsingør Dagblad fyldte 150 år i lørdags. Jeg kunne desværre ikke deltage da jeg var til bryllup i Tel Aviv (vejret var bedre end i København....), men i tankerne var jeg hos John, Lasse, Pernille, Kirsten og alle de andre gode kolleger jeg havde dengang i Helsingør for - tja - ca. 38 år siden. Min gamle chefredaktør John Bech skriver så pænt om fotograferne - incl. undertegnede - her.
Det var en fantastisk læreplads for der lærte jeg faget fra bunden, på en lille redaktion hvor det virkelig betød noget man mødte på arbejde. Jeg husker mange lange arbejdsdage, 10-12 opgaver var normalen med en 20-26 opgaver i weekenden. Jo, der blev arbejdet igennem.
Men jeg lærte rigtigt meget journalistik og meget håndværk på den hårde måde - ved at lave fejl - og mange af dem.
Og så var det den fantastiske fornemmelse at åbne avisen en mandag eftermiddag med alle weekendens opgaver og se en avis hvor man havde taget alle billederne. 56 var vist min rekord.
Eller at gå ned i trykkeriet og hente en stak aviser der var friske at man fik tryksværte på fingrene.

Jeg husker stadigvæk da jeg ringede til chefredaktør Bech i november 1983 for at spørge om jeg kunne få fri i december måned for at prøve kræfter med en en-måneds vikariat på Polfoto. "Jeg vil ikke stå i vejen for en lovende unge fotografs karriere" som han sagde da han ringede tilbage efter en lille tænkepause.
Tak John!

Så er det mere spørgsmålet hvad de har tænkt sig med fotojournalistuddannelsen nu. Jeg er meget enig med Scanpix chef Kris Kjær Nielsen der skriver om uddannelsen her.

Hård uge....Pressefoto

Posted by Jens Dresling Sat, October 07, 2017 18:15:00

Meget travl uge - har afleveret over 600 billeder på 6 dage!
Her er nogle af dem:
Mandag:
Blog imagePæn solopgang over Utterslev Mose.
Blog imageDONG skal nu hedde ØRSTED - pressemøde i Gentofte.
Blog imageCaseportræt i baggården.
Blog imageBlog imageTirsdag åbner Folketinget - først politikerne på vej til Gudstjeneste.
Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageDerefter selve åbningen - det er lang tid siden jeg har lavet den, men jeg er i aldeles glimrende selskab med Søren og Stine Bidstrup i tre timer i presselogen. Det er alt, alt for lang tid siden jeg har mødt dem, sødere kolleger skal man lede længe efter...
Blog imageOnsdag:
Blog imageOle og Grom - mændene bag Politikens ATS.
Blog imageFrisøgskole...
Blog image...og formanden for Kristendemokraterne.
Torsdag:
Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageÅbningsdebat - laver rigtigt mange billeder - specielt til arkivet....
Blog imageNår også lige et portræt af Mette Frederiksen i Vandrehallen.
Blog imageOg endelig en demonstration på Nytorv.

Fredag:
Blog imageDer skydes igen på Vestegnen - nærmere bestemt Brøndby stadion. Flot solopgang sådan der ved 6.30-tiden....
Blog imageEn reportage fra en muslimsk friskole på Nørrebro og derefter....
Blog image...ud til Hellerup og Pia Kjærsgaard der har lavet en trappe til sin gravhund Rikke.
Blog imageSkandale byggeri på Jagtvej og en anden lille opgave for bagsiden.

Og så sluttede jeg fredagen med min Fuji på cykel på Frederikssundsvej på en opgave der skal afleveres om en uge. Mere om den - og landskampen i morgen søndag senere....
Mere følger....