Foto: Jens Dresling

Tager lige en lille pause...Pressefoto

Posted by Jens Dresling Sat, April 07, 2018 15:57:58

Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageEfter nogle travle uger, med fodboldlandskamp i Aalborg, masser af møder i U-bådssagen, i forligsinstitutionen, på borgen , en sød kjoledame og så lidt superliga og en tagbrand ind i mellem, holder jeg lige lidt restferie og nogle fridage. Mit knæ trænger til nogle cykelture og mine canon til at få ladet batterierne op.....
Mere følger.

400 mm!Pressefoto

Posted by Jens Dresling Sat, March 24, 2018 16:55:44

Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageDet er jo meget fint med både 24-70 og 70-200 mm´erne. Dem bruger jeg hele tiden, på Borgen og til alle de andre reportager jeg laver. Men mit ynglings objektiv er og bliver min 400 mm! Den er fra august 2011, så den har været til lidt fodboldkampe og andre ting. Jeg er så priviligeret at det er min - nej, det er altså Politikens - men jeg råder over den hele tiden. Til gengæld bruger jeg den også hele tiden, bare i denne uge fire ud af seks vagtdage. Jo, fodbold de tre, men også debatter i Folketingssalen er den rigtig god til. Til fodbold bliver det oftest med 1.4 konverter så jeg ender med en 560 mm bl. 4.0. Vandt jeg i lotto købte jeg min egen 600 mm, men det er faktisk ikke nødvendigt, for kvaliteten af 400 mm og konverter er fremragende!
Tag ovenstående billede fra fodboldlandskampen i torsdags: Pione Sisto scorer til 1-0 i anden halvleg. Det står super godt i avisen dagen efter, men hvad læserne ikke ved, så er billedet sendt direkte fra kameraet - ingen photoshop her - det var der ikke tid til!
Det var såmænd bare det - tak Canon for et rigtigt godt arbejdsredskab!

For 15 år siden.....Pressefoto

Posted by Jens Dresling Sun, March 18, 2018 15:59:12

Blog image.....18. marts 2003, fik daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen maling i hovedet efter et møde i udenrigspolitisk nævn. Stort drama, hvor min egen avis efterfølgende bragte billedet i sort/hvid (ak, ak), mens mine venner på Ekstra Bladet gav det et opslag - i farver.....

Og så døde prinsen...Pressefoto

Posted by Jens Dresling Fri, February 23, 2018 17:19:13

Det skulle ellers have været en rolig uge - uge 7 - men så døde prins Henrik. Det er ikke helt nemt at dække den begivenhed når man er ansat på Politiken, der på den ene side gerne vil og så på den anden side ikke vil dække begivenheden.
Blog imageFørste opgave er onsdag morgen på Amalienborg. Der er ikke et øje udover pressen altså! Men flagene går på halv og så har vi et par billeder til det altid nyhedshungrende net.
Blog imageDerefter afsted til Fredensborg hvor rigtig mange lægger blomster. Også her har jeg mange kolleger på stedet. Alle - incl. mig selv - er desværre gået hjem da Dronningen kommer ud for at se på blomsterne om eftermiddagen.....
Blog imageBlog imageTorsdag skal prins Henriks båre til Amalienborg og jeg får plads i en pool i slotshaven.
Meget flot billede, igen er min 100-400 mm til stor hjælp. Men det er frygteligt koldt og jeg er i forvejen ikke helt på dupperne....
Blog imageBlog imageBlog imageJeg når lige hjem og får varmen inden Europa League kampen mellem FCK og Atletico Madrid. Det sner det meste af kampen og igen er det hundekoldt. Men god stemning i det fyldte Parken.
Blog imageFredag er jeg lige forbi en pressebriefing på Amalienborg og når lige et billede af alle blomsterne.
Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageLørdag er fridag og så er det afsted til Herning og FC Midtjylland - FCK. Fylder mig med piller og så går det faktisk helt fint. Gode kolleger på stadion - freelancerne Claus Fisker, Anita Graversen og Jan Christensen og så Tom Laursen fra Herning Folkeblad - godt, så var jeg ikke den eneste fastansatte i det presserum. Remoten giver et godt billede - afsted med det og så hjemad.....
Blog imageMandag er prinsens venner og familie forbi Christiansborg Slotskirke, ikke de store billeder der, men allerede to timer før offentlig adgang står 500 mennesker i kø i kulden.
Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageTirsdag begraves prins Henrik kl 11. Jeg er usikker på om jeg har fået en poolplads, så jeg er foran kirken allerede kl. 7.30. Lang ventetid i kulden, men i rigtigt gods selskab med Thomas Olsen fra Sjællandske Medier, Hanne Juul fra Billedbladet, Liselotte Sabroe fra Scanpix m. m. fl. Laver faktisk rigtigt gode billeder, som Politiken også bruger - på nettet. Savner virkelig at have Polfoto i den anden ende til at bruge billederne. Sådan er der så meget.
Det var så det - mærkelige 8 dage - men nu er det overstået, Dronningen taget på ferie og jeg er returneret til fodboldbanerne og borgen.
Mere følger....Altså - helt ærligt.....Teknik

Posted by Jens Dresling Fri, February 23, 2018 08:21:27Your mobile does not support playing flash video.

Ugen der gik....Pressefoto

Posted by Jens Dresling Mon, January 29, 2018 08:08:36

Første uge efter Polfoto og Scanpix er flyttet sammen på Ritzau for mit vedkommende. Og altså endnu en forandring - den 4. på 1 1/2 år - hvem der skal have mine billeder og hvad jeg skal dække.
Så lige pt. - indtil næste forandring - dækker jeg udelukkende for Politiken. Det er selvfølgelig fint kun at have et medie at tænke på, men jeg savner at tale med mine gode billedredaktørkolleger Bente, Teit og Morten i telefonen.
Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageEller har det været en lidt stille uge med et besøg af den catalanske eksilleder Carles Puigdemont - og en hel del spanske pressefolk. En tur til det jyske onsdag og tre case historier og så lidt blandede historier hen over ugen, incl. en brand på Christiania med to døde.
Savner at være til håndbold i Kroatien med min gode rejsemakker Rasmus Bech.
Nå, men der er kun seks dage til fodbolden starter.
Kan næsten ikke vente.
Mere følger.