Foto: Jens Dresling

Farvel Soundslides!Pressefoto

Posted by Jens Dresling Thu, December 06, 2018 08:40:34

Blog imageDet er en trist dag i dag - for folkene bag soundslides programmet lukker og slukker butikken d. 12 december. Ak hvor trist, for jeg har lavet rigtigt mange soundslides gennem tiden - vel en 250 stykker. Kraftigt indspireret af min rigtig godekollega Lars Dareberg på den anden side af sundet.
Det var bare SÅ nemt at lave en lille hurtig produktion - lidt lyd, lidt billeder og bingo så har vi noget unikt til læserne!
Hvil i fred soundslides - og tak for turen!

Ugen der gik....Pressefoto

Posted by Jens Dresling Sun, December 02, 2018 10:39:42

Travl uge - tag et kig:

Søndag:
Blog imageFørst fodbold i Farum - koldt og kedeligt på trods af fire mål. Hurtig redigering og videre til Parken og næste kamp.
Blog imageBlog imageFCK vinder et tæt opgør mod rivalerne fra FC Midtjylland. Har virkelig svært ved at få varmen bagefter....

Mandag:
Blog imageMandag starter tidligt på Hovedbanegården - har nemlig hørt om S-togs lokoførerne holder fagligt møde. Det bliver dog ikke til noget - men det er en flot, flot morgen.
Blog imageHurtigt case portræt på Vesterbrogade.

Så går det op for mig at jeg har fotosiden i søndagens PS. Hm, det er lang tid siden jeg har haft det, men har dog en ide om en reportage om en lokomotivførers dagligdag. Ringer til DSBs pressetjeneste, der lover at vende tilbage hurtigst muligt.
Blog imageBlog imageMens DSB pressetjeneste arbejder på højtryk, ruller jeg til Knudshoved for at lave reserve fotoreportagen. Færgehavnen står stadigvæk tilbage 20 år efter Storebæltsbroen blev indviet. Bruger også dronen i det flotte vejr. Da jeg er færdig ringer pressetjenesten og siger det nok godt kan lade sig gøre med at fælge en lokomotivfører!

Tirsdag:
Blog imageKulturen har en masse steder i Københavns Havn der skal fotograferes med drone og da vejret er helt perfekt bruger jeg nogle formiddags timer på at flyve i Sydhavnen og ved Nyhavn.
Blog imageBlog imageOm eftermiddagen er der spørgetime med statsministeren.
Blog imageEfter redigering op på 2. sal og et hurtigt portræt af Mette Frederiksen.

Onsdag:
Redigere de mange dronebilleder fra dagen før og tager derefter S-toget til Høje Taastrup station hvor jeg møder Janus og Martin, som jeg skal følges med på job. Det er Janus der skal køre og Martin er faktisk bare med for at holde øje med mig. Jeg får skam også en "førerumtilladelse" - der er fuldstændig tjek på sikkerheden.
Blog imageBlog imageDet er jo lige noget for en jernbaneentusiast som mig, men jeg tror jeg nøjes med mine egne skæve arbejdstider - for de er virkelig skære hos DSB..... Efter en tur til Hovedbanegården og en tur til Hillerød og retur vinker jeg farvel til Janus og Martin og bruger resten af dagen med redigering af reportagen.

Torsdag:
Blog imageEn gammelt fyrskib er ved at synke i havnen så den starter jeg med tidligt torsdag morgen.
Skriver derefter reportagen med lokomotivføreren - der skal jo tekst på i PS....
Blog imageDerefter en hurtig tur til Det Fri Gymnasium hvor eleverne vil demonstrere for klimaet næste dag. Ikke de store billeder for eleverne skal lige stemme om hvad der skal stå på deres bannere......
Blog imageHurtigt videre til Finansministeriet hvor DF går ind til forhandlinger.
Blog imageEt hurtigt skud af et Nissetoilet - til bagsiden.....

Fredag:
Blog imageBlog imageBlog imageNår lige at skænke kaffe op - så går S-togs lokomotivførerne til fagligt møde! Afsted til Hovedbanegården og først lidt billeder fra perronen, men de gode billeder kommer først udenfor for forskellige faggrupper har afspærret Bernstorffsgade i sympati. Når lige at lave lidt video også....
Blog imageNy demonstration - dennegang på Christiansborg med eleverne fra torsdag....
Blog imageBlog imageRegnede med jeg skulle tidligt hjem - men så er finansloven pludselig i hus. Afsted til finansministeriet. Ender i Proviantgården hvor glade DF´ere drikker dåseøl.....

Det var så den uge: 60 timer, 407 billeder og 23 videoklip.

Mere følger.....
10 julegaver til pressefotografen der har alt.Pressefoto

Posted by Jens Dresling Sat, November 24, 2018 18:50:00

Blog imageTraditionen tro er her 10 bud på julegaver til pressefotografen, der har alt:

Blog image

Droner er jo det nye sort - efter du er blevet uddannet pilot og har en drone, skal denogså have et sted at lande! Det går fint fra hårdt underlag, men at lette og lande fra f.eks. en mark med højt græs kan gå ud over de små propeller..... Derfor er en rigtig landingsplads på sin plads. Den foldes sammen ligesom en reflektorskærm - og kan nok også bruges som sådan - den orange farve er vel ok hvis man skal fotografere et psykedelisk rockorkester eller lignende.

Drone landingsplads til 139 kr set hos conradelektronik.dk

Blog image

Sidste år skrev jeg om elopvarmet undertøj. Fint nok, men hvis fødderne er kolde, nytter det ikke meget. Hvis du skyder mange fodboldkampe, venter på de kongelige eller noget tilsvarende i vinterhalvåret så kig på "footwarmers" der holder varmen fem timer efter de er pakket ud.

Footwarmers fra THansen 5 stk for 100 kr.

Blog image

Ligger der også kabler og kortlæsere hulter til bulter i din computertaske. Frygt ikke, forlowe pro har nogle smarte små tasker med elastikholdere indvendig. Så har du et overblik over, om du nu HAR huske alle dine kabler.

Lowepro Gearup Pouch i flere forskellige størrelser set hos Goecker fra 210 kr.

Blog image

Genopladelige batterier kan være ret dyre, men når du nu er strandet i IKEA alligevel, mens dit livs lys kigger på ny hjørnesofa, så tjek lige firmaets opladelige batterier."Ladda" AA er bedre end mange andre mærker og så er de billige! 4 stk for 50 kr. så tag nogle af dem med, inden du søger tilflugt i cafeteriaet.

Blog image

Der var udsalg hos Goecker i foråret og der købte jeg en Turnstyle 20 fra Thinktank for ingen penge. Den er meget smartere, end jeg troede... Jeg cykler nemlig rundt i det indre København på job og da den lige kan holde en 70-200, en flash og lidt ekstra tilbehør, bruger jeg den hele tiden... Den er nærmest umulig at skaffe i Danmark, men så er der jo det der internet.

Amazon.de har den til omkring 109,- euro plus forsendelse.

Blog image

Det er surt at være til fodbold i regn og rusk, men nu er der håb: Dette fodboldtelt bliverdet helt store næste sæson, spår jeg. Måske skal man overveje at finde et i hjemmeholdets farver.... Der er pt. intet om, hvordan divisionsforeningen forholder sig til dette tiltag.

Fodboldtelt set hos Føtex til 199 kr.

Blog image

Godt lys er vigtigt, og nu er Profoto kommet med den lille lækre A1 der ikke er større end en almindelig flash (men dyrere forstås). Profoto A1 set til 7.995 hos goecker.

Blog image

Jeg har en god kollega, der var til VM i fodbold i Rusland og havde lånt Nikons nye 180-400 mm zoom. Hun var meget begejstret! Den har indbygget 1.4 konverter, så du kan sidde med en 540 mm bl. 5.6., og med nytidens nye DSLRs flotte filer er det vel ikke noget større problem at skulle lidt op i iso. Canon har i nogle år haft tilsvarende objektiv.Fælles for de to objektiver er, at man nok lige skal vinde i lotto først...!

Nikon 180-400 med 1.4 konverter til 93.695 kr og Canon 200-400 med 1.4 konverter til 89.995 kr hos Goecker.

Blog image

Jeg har en anden god kollega fra fodboldbanerne, der er begyndt at bruge Fujis Pro 2. Den ser lækker ud, og billederne er også gode! Det er en "fattigmands Leica", som min gode kollega siger. Men billederne er altså rige på farver og skarphed.

Fuji Pro 2 med 23 mm (svare til 35 mm) set til 14.395,00 kr hos Scandinavianphoto.dk

Blog image

Arbejdsstillingen er vigtig, men det er langt fra altid jeg sender billeder fra etergonomisk skrivebord! Tit er det fra bilen, eller fra en eller anden sportsarena. For et par år siden så jeg en tysk kollega bruge dette computerbord til håndbold. Det er beregnet til montering i bilen, men det kan kombineres med en magic arm og et stativ, så kan du bruge det ude i virkeligheden.

Onyx A-350A Car Holder, set hos www.amazon.de for 79.90 euro.

I luften....Pressefoto

Posted by Jens Dresling Thu, November 08, 2018 13:55:50

Ind imellem alle fodboldkampe, pressemøder og andet godt, har jeg faktisk også fået tid til at flyve lidt med dronen.
Blog imageTirsdag tog jeg en lille tur ud på fælleden og modelflyvepladsen i det gode - og vindstille - vejr.
Blog imageOnsdag var det alvor med en flyvning i fiskerihavnen i Københavns Sydhavn. En lidt svær opgave med jernbane bagved mig og et fuglereservat til venstre. Men det gik jo. Må sige jeg meget gerne vil have fingre i den nye Mavic Pro 2 med et bedre kamera, men pengene på avisen er ikke til den slags lige nu....

Mere følger...

Med eller uden konverter...Pressefoto

Posted by Jens Dresling Sun, November 04, 2018 10:53:51

Jeg fotografere normalt fodbold med en 400 mm med 1.4 konverter, som så giver en 560 mm. Det er nok et levn fra den tid hvor kameraet droppede med 1.3. Vi har store diskussioner i fotorummene rundt omkring på stadion om det er en god ide eller hvad. Her på det sidste har jeg prøvet at tage den af ind imellem. Det bliver nemlig lidt "tæt" hvis jeg sidder ved hjørneflaget som jeg plejer. Inde under mål er det helt fint - og som min gode kollega Lars Rønbøg siger, er filerne nu så gode man bare kan croppe sig ud af resten af banen, men alligevel.... Lars har også en pointe i at bandereklamerne kommer tættere på og er mere synlige med en 560 mm. Omvendt bliver det dejligt tæt og det er godt til netaviserne hvor billederne ikke bliver særligt store. Hm, det er ikke helt let det her.

Her er nogle eksempler med 560mm:
Blog imageBlog imageBlog imageHer jubel efter FC Midtjylland har scoret til 3-2 i mandags - og det er alt, alt for tæt....
Blog imageTil gengæld er det fint efter Brøndbys kvinder har tabt 1/8 finalen til norske Lillestrøm.

Her nogle med 400 mm:
Blog imageBlog imageOm lidt spiller Brøndby -FCK, det bliver nok med - hm - begge dele....
Mere følger....
Med Lars Rønbøg til fodboldPressefoto

Posted by Jens Dresling Sat, November 03, 2018 09:36:33

Jeg har fornøjelsen at være til fodbold med Gettys Lars Rønbøg hver uge - her viser han hvordan man dækker en fodboldkamp mellem FC Midtjylland og Brøndby. Jeg sad selv og frøs på stadion, men havde ikke så gode billeder som han havde.....

Your mobile does not support playing flash video.