Foto: Jens Dresling

Foto: Jens Dresling

Pressefoto

Denne blog handler om en pressefotografs tanker om sit arbejde.

Altså - helt ærligt.....

TeknikPosted by Jens Dresling Fri, February 23, 2018 08:21:27


  • Comments(0)//foto.dresling.com/#post1208

Fototasker mm..

TeknikPosted by Jens Dresling Wed, May 24, 2017 08:30:16
Man må jo aldrig gå ned på udstyr - og slet ikke på fototasker. Jeg har prøvet næsten alt på markedet og har være ret glad for "chestvest" løsningen. Det er nok ikke lige tide at rende rundt med dem har lige i øjeblikket, men ellers er det en rigtig god måde at have sig grej med på opgave. Den amerikanske fotograf C. S. Muncy har testet to forskellige.
Læs testen her.
Canadiske Camera Store har lavet en lille video og remme og tasker - lidt sjove er de jo.


  • Comments(0)//foto.dresling.com/#post1178

Med 1DX mk II på arbejde

TeknikPosted by Jens Dresling Sun, December 04, 2016 18:31:55
De flinke folk ud hos Canon har været så søde at låne mig en Canon 1D mk II. Nu kan den nemlig også have en billedtekst på billederne, ud over mulighederne for at beskære billederne inden jeg sender dem via Wi-Fi.
Har nu prøvet to fodboldkampe og lidt andre ting og det virker perfekt! Dejligt at kunne aflevere billeder der er beskåret med IPTC info direkte fra kameraet til Polfoto.
Filerne ser lidt anderledes ud end på mine 1DX´ere, det virker som om der er større toneomfang. Jeg kan ikke se den store forbedring på autofokus (det behøver der nu heller ikke at være!), men der er nogle små detaljer hvor kameraet er meget interessant for mig. Som f.eks. silent mode som nu kan køre kontinuerligt.

Næste test er mandag aften i Malmø og EM i kvindehåndbold. Så ser vi hvordan det kører.

Mere følger....
  • Comments(0)//foto.dresling.com/#post1136

Bare en ide...

TeknikPosted by Jens Dresling Tue, August 30, 2016 18:47:14
Til håndbold i Rio, sad DPAs fotograf med denne lille fikse arbejdsplads. En magicarm og en lille plade til sin mac. Meget smart, når man tænker på hvordan jeg selv tumler rund med min mac når jeg sender under kampen. Bruger man lidt velcro, så kan man sætte sin kortlæser fast under pladen og sin 4G sender på den anden og så ruller det faktisk meget godt. Pladen kan du købe her. Magicarm og ministativ hos din lokale fotoforhandler....
Om jeg så kommer til at bruge den vil kun tiden vise, nu ser vi.

  • Comments(0)//foto.dresling.com/#post1114

Nye hjul....

TeknikPosted by Jens Dresling Mon, July 25, 2016 17:32:32
Min trofaste Pelicase 1510 - den har jeg som regel i bagagerummet i min bil med lyd- og flashudstyr, lidt teler og så´en - har rullet dårligt længe - men ikke længe! Der er mange videoer på Youtube som f.eks. denne:
Efter lang tids søgen fandt jeg nogle passende hjul og de er nu monteret og alt ruller!
De gamle var også lidt trætte.

  • Comments(2)//foto.dresling.com/#post1088

Et kig tilbage...

TeknikPosted by Jens Dresling Tue, May 24, 2016 21:40:46
...på dengang vi startede med digitalkameraerne. Kodak NC2000e hvis det var et Nikon og DCS 3 hvis det var et Canon. Jeg brugte et DCS 3 første gang i 1998 og har ikke set mig tilbage siden.....
Digital foto har gjort min dagligdag nemmere, og så har det skaffet mig nogle rigtigt gode venner, Rob Galbraith er en af dem. Uden ham var Politiken ikke kommet så forholdsvis nemt over skiftet til digital foto.
Rob har besøgt Danmark mange gange som oplægsholder og underviser, men har nu stoppet som rejsende i digitalfoto og er leder af billedjournalist-uddannelsen på SALT-universitetet i Calgary.
Her undertegnede fra for længe, længe siden til bold i Parken med en gammel Mac, Nokia mobiltelefon og så NC 2000e og en 300 mm. Det var tider som det fremgår!
Som Rob siger i videoen så var Kodak NC2000e ikke et særligt stabilt kamera, men vi nåede ting før deadline vi ikke kunne før, så f.eks. Rolling Stones i Parken. De gik på kl. 21.45 og deadline var 22!
Læs Robs tilbageblik på de første kameraer her.

  • Comments(1)//foto.dresling.com/#post1073
Next »