Foto: Jens Dresling

Foto: Jens Dresling

Pressefoto

Denne blog handler om en pressefotografs tanker om sit arbejde.

35 år...

PressefotoPosted by Jens Dresling Wed, May 08, 2019 14:46:14
...har jeg fotograferet på Christiansborg. Det var måske derfor jeg sad i presselogen tirsdag kl. 13, hvor der var nogle 3. behandlinger. Hvis nu....
Vi var kun to i logen, Altingets - skrivende - udsendte og undertegnede, så der var ro på - indtil statsministeren meget overraskende trådte ind i salen. Så gik der ikke længe får der stod 40 journalister i logen!
Så udskrev statsministeren valget og jeg fik - som eneste fotograf - muligheden for at fotografere det. Ikke fordi det fylder meget i dagens aviser, men det var godt på nettet om eftermiddagen. Jeg havde faktisk kun min 100-400 med, men det gik faktisk over al forventning, bare op med iso til 5000 og så derudaf.
Det endte faktisk med jeg måtte sende 4 billeder ned til Ritzau Scanpix der ikke havde de historiske billeder.
Billeder ser du her:
Mere følger...

  • Comments(0)//foto.dresling.com/#post1238

Error 1 i Parken

PressefotoPosted by Jens Dresling Fri, April 19, 2019 08:43:45
FCK og FC Midtjylland spillede i Parken Skærtorsdag. Godt vejr og mange tilskuere. Det var næsten kampen om guldet, så jeg havde også en remote oppe bag det ene mål.
Det var jo helligdag og dermed tidlig deadline - 10 minutter efter kampen. I praksis er det billeder fra 1. halvleg som jeg sender i pausen. I går passede det meget godt med to FCK scoringer inden pausen. Jeg nåede at sende 12 redigerede og tale med jourhavende på sporten inden 2. halvleg. Men så startede problemerne:
Man bliver ikke særlig glad for sådan en melding - og sket ikke når FCKs Dame N'Doye står som en anden frelser (vi er jo i påsken) på bandereklamerne efter scoring til 3-0.
Nu måtte jeg nøjes med ham siddende, for kameraet skulle lige slukkes og tændes...
Jeg tror årsagen er jeg bruger 1.4 konverter med min 400 mm det meste af tiden, men nogle gange tager den af hvis der f.eks. er hjørnespark. Normalt sidder jeg ved hjørneflaget og så bliver det "lidt tæt" hvis jeg ikke tager den af. Så måske er det snavs - fra den lomme i min jakke hvor den ligger når jeg ikke bruger den - på kontakterne der gav problemerne. Desværre var det ikke det eneste kameraproblem, mit remotekamera udløste de første 10 minutter af kampen og derefter intet!
Til gengæld gik det fint med at lave jubelbilleder efter kampen.
Nu er kontakterne renset - med Isopropylalkohol - og remoten er tjekket og så så prøver jeg igen mandag.
Mere følger!  • Comments(0)//foto.dresling.com/#post1237

Specialisterne

PressefotoPosted by Jens Dresling Fri, April 12, 2019 10:02:50
Jeg er jo som bekendt, som det er læserne af denne blog bekendt, en glad all-round pressefotograf. Det trives jeg godt med, om end jeg nogen gange er lidt misundelig på de kolleger der VIRKELIG er gode til lige deres speciale.
Jeg møder dem hele tiden - specialisterne.
Som f.eks. forleden hvor Kronprins Frederik skulle tale ved en konference i DGI-byen i København. Mine kolleger fra ugepressen er måske ikke dem der står øverst på podiet til Årets Pressefoto, men meget professionelle det er de - og nogle gode kolleger.
Det samme kan man sige om de kolleger der har 90 procent eller mere af deres indkomst ved at fotografere sport. Jeg laver en del, men det bliver højst til 10-15 procent af alle mine opgaver der er sport. Du skal iøvrigt kaste et blik på Lars Rønbøgs blog der hedder tirsdagskampen - altid god og inspirerende læsning.
Den sidste gruppe specialister jeg møder, er dem der i gamle dage hed "natfotografer". 112-fotografer på nutidigt dansk, altså de fotografer der dækker politistof. Det er en ret blandet flok, men jeg sætter stor pris på Ekstra Bladets faste freelancer Kenneth Meyer.
Tror kun jeg er kommet før ham en enkelt gang til et af de mange skyderier i det københavnske.

På søndag spiller Brøndby mod FCK i Brøndby og der skal jeg så møde specialisterne, både dem der dækker sport og dem der dækker politistof.

Mere følger.

  • Comments(0)//foto.dresling.com/#post1236

Mens vi venter på valget....

PressefotoPosted by Jens Dresling Tue, April 02, 2019 07:57:32
....så var jeg lige en tur i det store tårn nede ved Rønnede i "Action Adventure Park". Det er sjældent jeg kan bruge en 15 mm og donen på samme opgave, men denne her var en undtagelse.
Og ellers venter alle bare på Folketingsvalget. Indtil da laver jeg så lidt superliga, togstrejke osv.
Mere følger...

  • Comments(0)//foto.dresling.com/#post1235

Fodbold!

PressefotoPosted by Jens Dresling Fri, February 08, 2019 07:50:08
Efter en lille pause - knap to måneder - er det tid igen til fodbold. Jeg lagde dette billede ud på instagram og på facebook i går og det afstedkom flere muntre kommentarer. Og jo det er ikke det hele der er med på billedet. Jeg har f.eks. glemt mine wi-fi sendere, min computer, ekstra batterier, 4G sender og så alt mit varme tøj! Men ellers er det her:
Dette er hvad jeg medbringer til en fodboldkamp:
1 Canon 1DX mk II
2 Canon 1DX
15/2.8
24/2.8
24-70/2.8
70-200/2.8
400/2.8
1.4 converter
2.0 converter
2 pocket wizards
Diverse ledninger til dem
Overexposed platform
1 benstativ
Walkstool
Det meste pakker jeg i mon trofaste Think Tank roller, resten har jeg i min computerrygsæk.

Således klar til en ny runde bold er der kun tilbage at ønske rigtig god weekend.

Mere følger.....

  • Comments(1)//foto.dresling.com/#post1234

21 håndboldkampe....

PressefotoPosted by Jens Dresling Tue, January 29, 2019 19:00:02
.....10 danske sejre, 6 forskellige hotelværelser, 2234 km og 1252 billeder senere har Danmark vundet VM guld. Velfortjent, men hold da op hvor var der travlt!
Det har været et par gode uger i det jyske og tyske. Jeg har mødt gode kolleger fra Sverige, Norge, Tyskland og selvfølgelig Danmark. De fleste kampe har nettet virket - selvfølgelig ikke til finalen - og der har været rimeligt med plads - dog ikke i Hamborg - så alt er godt.
Nu holder jeg lige lidt fri.
Superligafodbold i næste uge - mere følger.....  • Comments(0)//foto.dresling.com/#post1233
Next »