Foto: Jens Dresling

Foto: Jens Dresling

Pressefoto

Denne blog handler om en pressefotografs tanker om sit arbejde.

Frederikssundsvej

PressefotoPosted by Jens Dresling Thu, June 14, 2018 13:48:50
I oktober sidste år lavede jeg denne lille reportage fra Frederikssundsvej. "Ulighed" - og du bestemmer selv hvad du vil fotografere sagde fotochefen... Så jeg fotograferede Frederikssundsvej fra Nørrebro station til Husum torv. Med min lille Fuji X100S i sort/hvid og uden at kigge i søgeren en eneste gang. Sjovt at lave noget anderledes. Forleden kom det omsider på nettet - se mere her.

  • Comments(0)//foto.dresling.com/#post1219

Danmarks bedste sportsfotograf

PressefotoPosted by Jens Dresling Tue, May 29, 2018 14:31:41
- han hedder Lars Rønbøg - har samlet sine bedste fodboldbilleder fra sæsonen i et kæmpe billedgalleri. Se det her - og bliv pis.. frustreret forbi du ikke kan gøre det lige så godt.....  • Comments(0)//foto.dresling.com/#post1218

Farvel til en ven

PressefotoPosted by Jens Dresling Thu, May 24, 2018 10:22:15
Den lå nede i kælderen i morges, da jeg ledte efter noget andet. Min gamle Domke F2 kamerataske. En klassiker kan man roligt sige. Nu med mug på! Den har fulgt mig i mange år, fra gallamiddag i det Hvide Hus, over urolighederne 18. maj 1993, mange, mange fodboldkampe og reportager fra alverdens land. Men nu var der altså mug på den, for det er lang tid siden jeg havde brugt den. Tiderne er anderledes, digitalkameraer er større end mine gamle Nikon FM´er, objektiverne er også større og jeg bruger ikke rigtigt skuldertasker mere. Tiderne er også anderledes i dagbladsbranchen må man sige. Aviserne rapporterer ikke rigtigt mere fra begivenheder, det er mere, meget mere, planlagte aviser med caseportrætter. Pænt og poleret og så kan man lave en deadline kl. 21.05(!).
Så min Domke F2 høre fortiden til kan man sige, så nu ligger den i småbrændbart på genbrugsstationen med mug og det hele. Sådan går det for en gammel "trotjänere".
Ak, ak.
Mere følger.

  • Comments(0)//foto.dresling.com/#post1217

På is i Herning...

PressefotoPosted by Jens Dresling Fri, May 18, 2018 12:33:02
Jeg skylder en opdatering på Ishockey VM i Herning. Danmark tabte den sidste kamp og jeg kunne rulle hjem til København i sommernatten i tirsdags. Fem gange var jeg frem og tilbage til det jyske, hvor jeg iøvrigt også nåede en superligafodboldkamp (dog kun 1. halvleg) og to case portrætter i henholdsvis Brande og Videbæk.
Men tilbage til ishockey´en. Boxen havde som altid styr på logostikken, pressecenteret var stort, linierne virkede (det går de altid i Herning) og så havde jeg jo godt selskab af mine dygtige kolleger Claus Sønberg fra Nordjyske, Simon Fals fra Dansk Metal, Lars Møller, freelance, Henning Bagger fra Scanpix og så Flemming Hansen og Tom Laursen fra Herning Folkeblad. Dygtige kolleger allesammen.
Der var tre fotopositioner i Boxen: lige ved siden af målet, på tilskuerpladserne og foran pressepladserne. Jeg endte med at lave alle kampene med 400 mm fra tilskuerpladserne. Jo, jeg prøvede skam med 70-200 ved siden af målet og også med 400 mm fra pressepladserne, men det virkede altså ikke rigtigt for mig.
Jeg skal også virkelig vende mig til kun at levere til én avis. Mangler virkelig Polfoto til at aftage billederne efter kampen. Ekstra Bladet og Jyllands-Posten har nogle gange brugt mine billeder og tak for det.
Det er blevet til 400 billeder fra VM over 6 danske, en del andre kampe og så træning den første dag. Det har været spændende at lave en sport jeg normalt ikke dækker normalt og det har været hårdt for der er langt til Herning.....
Mere følger....

  • Comments(0)//foto.dresling.com/#post1216

Med Rønbøg til fodbold

PressefotoPosted by Jens Dresling Wed, May 09, 2018 17:09:36


  • Comments(0)//foto.dresling.com/#post1215

9 dage....

PressefotoPosted by Jens Dresling Tue, May 08, 2018 10:03:05
Har lige haft 9 dage på arbejde i træk, følg med her:
Søndag:
Pressemøde med to kendte tennisstjerner - ikke det store, men nu har vi portrætter i arkivet.....
Videre til Brøndby stadion og kampen mellem Brøndby og FC Nordsjælland. Brøndby vinder....

Mandag:
Mandag tilbage på en almindelig vagt efter nogle ferieuger. Får alletiders hadeopgave: find lige 12 offentlige ansatte og få den til at skrive på et stykke papir hvad de stemmer til overenskomsten. Ak, ak....konceptfoto når det er værst.
Hurtigt videre til Marienborg og interview med statsministeren. Han er meget afslappet og vil godt fotograferes under interviewet og stiller skam også op til fotografering efter.
Espen Lunde Larsen står og venter da vi går, men det lægger vi ikke noget i - på det tidspunkt.

Tirsdag:
1.maj som jeg starter i Ballerup og Høje Tåstrup med to taler - derefter til fælledparken - hvis der nu skulle ske noget. Det gør der ikke rigtigt så der kommer ikke rigtigt noget på.
Måske mest fordi Esben Lunde Larsen trækker sig som minister - det var nok derfor han var på Marienborg mandag....

Onsdag:
Regeringsrokade - en lille en med kun tre ministre. Laver Amalienborg og en enkelt overdragelse - intet finder vej til avisen. Mine venner på Ekstra Bladet bruger dog nogle billeder, tak for det.

Torsdag:
Ishockey VM starter fredag så jeg ruller mod Herning og dansk træning i Boxen. Kendet intet til spillerne, men får afleveret 104 billeder fra træning og pressemøde inden jeg ruller hjem igen.

Fredag:
To ishockeykampe i Boxen - færdig ved midnat - lang dag, men i godt selskab med Claus Sønberg, Lars Møller, Henning Bagger og Simon Fals i pressecenteret.

Lørdag:
Overnatter i Herning og venter og venter på Danmarks kamp der starter 20.15. Ruller hjem mod København 22.30 godt træt.

Søndag:
Sæsonens sidste derby mellem FCK og Brøndby i Parken. Skidt lys, god stemning.

Mandag:
Tilbage til Herning - kender vejen efterhånden. Først er hurtigt kig på USA - Tyskland.
Ok billede, men bladet bruger af en eller anden grund et fra AP.
Derefter superligakamp mellem FC Midtjylland og FC Nordsjælland. Kun første halvleg for derefter spiller Danmark mod Canada i Boxen.
Danmark får tæsk og så ruller jeg hjem til Hovedstaden...

Det var så det - jo, jeg har også fløjet lidt med dronen. Nu vil jeg ud i solen.
Mere følger.

  • Comments(0)//foto.dresling.com/#post1214
Next »