Foto: Jens Dresling

Foto: Jens Dresling

Pressefoto

Denne blog handler om en pressefotografs tanker om sit arbejde.

Ikke flere politikere, tak!

PressefotoPosted by Jens Dresling Fri, June 28, 2019 12:21:47

.....nu går jeg på sommerferie.

Mere følger....

  • Comments(0)//foto.dresling.com/#post1242

To landskampe...

PressefotoPosted by Jens Dresling Mon, June 17, 2019 08:25:10
Danmark har spillet to landskampe hen over pinsen - fredag og mandag i Parken. Fredag med 32.000 tilskuere og mandag med kun 16.000. Stor forskel i stemning - og i kampene.
Fredag var der ret meget gang i lægterne og efter Danmarks scoring til 1-0 sad vi tilbage på sidelinien tilsølet i øl! Remoten gav heller ikke det store - så jeg endte med et billede af de triste danskere efter irlands udligning tre minutter før tid - sendt fra kameraet.
Det var iøvrigt rigtigt svært at få noget igennem på 4G - 20 minutter tog det at sende et billede i første halvleg!
Mandag var en anden snak. Med kun halvt så mange tilskuere - der alle skulle op på arbejde om morgenen - var der ikke nogle der kastede øl og sendeforholdene var fine.
Remoten gav et par billeder og så er der pause til juli med fodbolden.

Nu mangler vi bare en ny regering.....

Mere følger.

  • Comments(0)//foto.dresling.com/#post1241

To valg...

PressefotoPosted by Jens Dresling Fri, June 07, 2019 10:21:08
Har haft lidt travlt med både Europa parlamentsvalg og så Folketingsvalget. Det er ikke helt ovre nu, men mon ikke der kommer en regering på et eller andet tidspunkt.
EP-valget var rimeligt afslappet i forhold til antal pressefolk - men der var godt nok varmt på Borgen den aften. Var indimellem lidt presset af Politikens fire forskellige deadlines - jeg passede Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Enhedslisten og siderne med de partier havde forskellige deadlines.
Det gik, men det var en lang dag..
Folketingsvalget var som beregnet mere kaotisk, mange flere - gode - kolleger på Borgen, men nu havde jeg jo øvet mig. Havde kun Dansk Folkeparti at dække og der sluttede festen tidligt. Var hjemme kl 1 men havde så også været igang fra kl. 8.
Dagen efter et Folketingsvalg er der møde i Publicistklubben og der er partilederne lidt mere afslappede, gode billeder og så hurtigt videre til Amalienborg og Dronningerunde.
Dejligt vejr i godt selskab med flere gode kolleger. Kongehuset presseafdeling havde afspærringer oppe, så de var sikre på alle havde de samme dårligt arbejdsbetingelser.
Ak, ak, hvor dumt.
Har udover det også nået en klima demo på Christiansborg Slotsplads - med svensk gæstetaler....
...og lidt fodbold: Lyngby er oppe i superligaen og Brøndby skal spille Europaleaguekvalifikation.
I aften er der landskamp - og der skal jeg ikke slås med fire TV-hold om pladsen.

Mere følger....
  • Comments(0)//foto.dresling.com/#post1240

Forgæves til Vejle...

PressefotoPosted by Jens Dresling Thu, May 23, 2019 13:10:50
...eller en søndag på motorvejen....
Vejle spillede mod Hobro om den direkte nedrykning til 1. division i søndags. Altså afsted med journalist Jeppe til det smukke Vejle stadion. Altid i godt selskab med Scanpix udsendte Claus Fisker - og senere selveste Lars Rønbøg. Det eneste der ikke måtte ske var Hobro var foran 0-1 ved kampslut, så gik kampen nemlig i forlænget spilletid og så ville jeg ikke kunne nå duellen mellem Lars Løkke Rasmussen og Mette Frederiksen i Odense. Så det gjorde den selvfølgelig!
Der var ikke andet at gøre end at vinke farvel til kollegerne og rulle mod Odense og politikerduellen.
Gode billeder fra Vejlekampen, men ikke dem vi skulle bruge - så Claus fik fine billeder på Politikens sportssider og jeg fik nogle gode billeder af de dansende politikere til nettet........
Ak, ak fortsættelse følger....


  • Comments(0)//foto.dresling.com/#post1239

35 år...

PressefotoPosted by Jens Dresling Wed, May 08, 2019 14:46:14
...har jeg fotograferet på Christiansborg. Det var måske derfor jeg sad i presselogen tirsdag kl. 13, hvor der var nogle 3. behandlinger. Hvis nu....
Vi var kun to i logen, Altingets - skrivende - udsendte og undertegnede, så der var ro på - indtil statsministeren meget overraskende trådte ind i salen. Så gik der ikke længe får der stod 40 journalister i logen!
Så udskrev statsministeren valget og jeg fik - som eneste fotograf - muligheden for at fotografere det. Ikke fordi det fylder meget i dagens aviser, men det var godt på nettet om eftermiddagen. Jeg havde faktisk kun min 100-400 med, men det gik faktisk over al forventning, bare op med iso til 5000 og så derudaf.
Det endte faktisk med jeg måtte sende 4 billeder ned til Ritzau Scanpix der ikke havde de historiske billeder.
Billeder ser du her:
Mere følger...

  • Comments(0)//foto.dresling.com/#post1238

Error 1 i Parken

PressefotoPosted by Jens Dresling Fri, April 19, 2019 08:43:45
FCK og FC Midtjylland spillede i Parken Skærtorsdag. Godt vejr og mange tilskuere. Det var næsten kampen om guldet, så jeg havde også en remote oppe bag det ene mål.
Det var jo helligdag og dermed tidlig deadline - 10 minutter efter kampen. I praksis er det billeder fra 1. halvleg som jeg sender i pausen. I går passede det meget godt med to FCK scoringer inden pausen. Jeg nåede at sende 12 redigerede og tale med jourhavende på sporten inden 2. halvleg. Men så startede problemerne:
Man bliver ikke særlig glad for sådan en melding - og sket ikke når FCKs Dame N'Doye står som en anden frelser (vi er jo i påsken) på bandereklamerne efter scoring til 3-0.
Nu måtte jeg nøjes med ham siddende, for kameraet skulle lige slukkes og tændes...
Jeg tror årsagen er jeg bruger 1.4 konverter med min 400 mm det meste af tiden, men nogle gange tager den af hvis der f.eks. er hjørnespark. Normalt sidder jeg ved hjørneflaget og så bliver det "lidt tæt" hvis jeg ikke tager den af. Så måske er det snavs - fra den lomme i min jakke hvor den ligger når jeg ikke bruger den - på kontakterne der gav problemerne. Desværre var det ikke det eneste kameraproblem, mit remotekamera udløste de første 10 minutter af kampen og derefter intet!
Til gengæld gik det fint med at lave jubelbilleder efter kampen.
Nu er kontakterne renset - med Isopropylalkohol - og remoten er tjekket og så så prøver jeg igen mandag.
Mere følger!  • Comments(0)//foto.dresling.com/#post1237
Next »